Eiken hout

Eiken kernhout heeft een geelbruine tot donkerbruine kleur en steekt duidelijk af tegen het bleekbruine spinthout. Kwartiers gezaagd hout vertoont karakteristieke glanzende ¨spiegels¨, veroorzaakt door de brede stralen. Het hout is ringporig waardoor op het dosse vlak een vlamtekening ontstaat. Structuur en kwaliteit variëren afhankelijk van de groeicondities. Eiken heeft een hoog looistofgehalte, waardoor metalen die ermee in contact komen snel corroderen. Wij hebben een ruim assortiment met verschillende maten in voorraad maar kunnen tevens bestekmatig constructiehout zagen.

Vraag naar de mogelijkheden.

 

Uitstekend te verwerken

De bewerkbaarheid is sterk afhankelijk van de volumieke massa. Eiken laat zich in het algemeen echter gemakkelijk, zowel met machines als met de hand, bewerken (draaien en frezen). Bij het schaven wordt een gereduceerde spaanhoek aanbevolen om een glad oppervlak te krijgen. Eiken, als het eenmaal tot de vereiste droogtegraad is gedroogd, werkt middelmatig.

Eiken kozijnhout

Kwaliteiten

Het assortiment Europees gedroogd Eiken is door Boogaerdt hout verdeeld in een drietal kwaliteiten. Dit geeft als voordeel dat je voor verschillende toepassingen een andere kwaliteit kan toepassen. Een mooie rustieke tafel met meerdere gezonde noesten en een klein beetje spint is in te delen in de kwaliteit ‘Licht Rustiek’. Dit terwijl iemand anders juist een foutvrije tafel wil. Dan vraagt u om de ‘Prime’ kwaliteit. Bekijk de kwaliteiten en de voordelen.

Kwaliteiten
  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.